مواد لازم عدس پلو :
 
عدس : 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده : 400 گرم
برنج : 3 پیمالنه
پیاز داغ : 5 ق غ
کشمش : 1 پیمانه
پیاز رنده شده : 1 عدد
کره : 1 ق غ
نمک ، فلفل و زرد چوبه : به میزان لازم
پودر دارچین : 1 ق چ
زعفران ساییده : 1 ق چ
پودر تخم گشنیر و زیره سبز : از هر کدام نصف قاشق چایخوری
 


 
دستور تهیه عدس پلو:
 
ابتدا برنج را چند بار بشویید و در آب و نمک خیس کنید،به ازای هر پیمانه برنج، 1 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و بگذارید تا برنج به مدت 3-2 ساعت خیس بخورد.

عدس را هم بشویید و مقداری آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 45 تا40 عدس ها بپزند. دقت کنید زمان بیشتری عدس ها پخته نشوند ، زیرا باعث میشود پوست آنها جدا

شود و موقع دم کشیدن لای برنج له می شوند. البته زمان پخت عدس به نوع آن بستگی دارد . آب عدس کاملا باید به خورد آن برود.
 
کشمش را پاک کنید و به مدت 30 دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس آن را آبکش کنید و صبر کنید تا خشک شود. بعد آنها را با کره، کمی زعفران و دارچین تفت دهید و بعد کنار

بگذارید.
 
و یا پیاز را رنده کرده و همراه با نمک، فلفل ، زردچوبه ،پودر زیره سبز و پودر تخم گشنیز به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند،

سپس از مواد به اندازه نصف یک گردو بر دارید و در کف تابه بچینید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس کمی محلول زعفران غلیظ و کره ذوب شده روی آن

بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند و عطر زعفران بگیرند.
 
سپس مایه گوشت را آماده کنید. به این شکل که گوشت چرخ کرده را در تابه روی حرارت متوسط قرار دهید و مرتب هم بزنید تا بافت گوشت از هم جدا شده و رنگ گوشت تغییر

کند. پس از اینکه گوشت کاملا تفت خورد و آب آن کشیده شد،پیاز داغ را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند.
 
درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید. پس از اینکه بخار برنج بالا آمد، نیم پیمانه آب روغن روی برنج بدهید، روی درب قابلمه یک دمکنی بگذارید و حرارت را ملایم کنید.

بعد از 50 تا40 دقیقه که برنج دم کشید آن را از روی حرارت بردارید.

قابلمه نسبتا بزرگی انتخاب کنید و تا نیمه آن را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.. سپس آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در داخل قابلمه بریزید.

پس از 10 دقیقه که برنج نیمه پخت شد و مغز آن خشک نبود برنج را آبکش کنید.

در یک قابلمه 3-2 قاشق روغن داغ کنید، حرارت را کم کرده و تکه های نان لواش را کف قابلمه بچینید.سپس چند کفگیر برنج و عدس را لایه به لایه در قابلمه بریزید.

عدس پلو را پس از مخلوط کردن در دیس بکشید و روی آن را با کشمش، پیاز داغ و مایه گوشت یا گوشت قلقلی تزیین کنید

 منبع: دانستنیها