مواد لازم برای ماش پلو

  • ماش : نصف پیمانه
  • برنج :یک پیمانه
  • گوشت چرخ کرده : 200 الی 250 گرم
  • زعفران دم کرده : 2 قاشق غذا خوری
  • پیاز داغ طلایی بدون روغن :2 قاشق غذا خوری
  • روغن زیتون :2 قاشق غذا خوری
  • نمک : به میزان لازم
  • پیاز :1 عدد
  • آب : 2 پیمانه

ماش پلوماش پلو

ماش پلو

طرز تهیه ماش پلو

ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .

برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد .روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد . در صورت استفاده از پلو پز برنج را باروغن زیتون در پلوپز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید . (طرز استفاده از پلو پز برای درست کردن کته )

گوشت چرح کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه وفلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده ،سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید .

مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزئین کنید .

 

ماش پلو

نکاتی برای خوشمزه ترکردن ماش پلو و چندخواص بی نظیر آن

  1. ماش پلو را میتوانید با هر چیزی که دوست دارید سرو کنید. ماش پلو با هویج و یا با تخم مرغ نیمرو یا تن ماهی، یا ماش پلو با گوشت چرخ کرده و همچنین ماش پلو با مرغ بسیار خوشمزه است و توصیه میکنیم امتحان کنید.
  2. تفت دادن ماش در روغن نه تنها باعث خوشمزه تر شدن مزه آن می شود، بلکه مانع از جدا شدن پوست ماش در حین پختن شده و باعث حفظ ظاهر ماش می شود.
  3. در صورت تمایل می توانید از ته دیگ برنج برای ماش پلو استفاده کنید.
  4. مدت زمان پخت ماش بستگی به نوع آن دارد، بنابراین در طول مدت پخت چند بار آن را تست کنید و در صورت لزوم مقداری آب به آن اضافه کنید، ولی مراقب باشید ماش له نشود.
  5. مدت زمان آماده شدن برنج برای آبکش به نوع برنج بستگی دارد، بنابراین در حین پخت مرتب آن را چک کنید که برنج له نشود.
  6. نسبت ماش و برنج دقیقا مثل نسبت عدس و برنج در عدس پلو است. اگر ماش فراوان دوست دارید نسبت یک به دو را رعایت کنید و اگر کم ماش تر می پسندید نسبت یک به سه ( یک پیمانه ماش در ازای سه پیمانه برنج) نسبت ایده آلی است.
  7. در صورت تمایل میتوانید مقداری شوید خشک هم در این غذا استفاده کنید .فقط اگر مقدار شوید خشک بیش از حد باشد باعث تلخ شدن آن می شود.
  8. ماش پلو مجلسی را با مرغ هم می توانید درست کنید. تکه های مرغ را ابتدا با پیاز، مقداری آب و زردچوبه و فلفل و نمک بپزید و سپس در روغن یا کره مقداری تفت دهید و در کنار ماش پلو مجلسی سرو کنید.
  9. اگرماش پلو  را بدون گوشت می پسندید باز هم یک غذای بسیار مقوی و خوشمزه را انتخاب کرده اید و برای پخت آن همین روال را طی کنید.
  10. در زمان پاک کردن ماش ها ممکن است تعدادی ماش از نظر ظاهری ریزتر و سبزتر باشند. این ماش ها را جدا کنید چون ناپز هستند و در پلو سفت باقی می مانند.
  11. ماش یکی از حبوبات بسیار مفید برای افراد مبتلا به دیابت، کلسترول بالا و پوکی استخوان است.
  12. ماش سرشار از کلسیم، پتاسیم و فسفر است به همین دلیل ریزش مو را برطرف می کند.
  13. ماش به خاطر آنتی اکسیدان های فراوان برای شفافیت پوست بسیار مفید است.
  14. اگر مبتلا به یبوست هستید حتما ماش را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.
  15. ماش فشار خون و قند خون را کاهش می دهد و آن را متعادل می سازد.
  16. ماش حاوی مقادیر فراوانی فولات است به همین دلیل یک ماده غذایی بسیار مفید در دوران بارداری و کاهش ریسک نقص لوله عصبی جنین است.
  17. ماش سرشار از آهن است و برای افراد کم خون و زنان باردار یک ماده غذایی بسیار مفید است.
  18. ماش سرشار از پروتئین و فیبر است پس اگر قصد لاغری و کاهش وزن دارید حتما ماش بخورید.

نکات تکمیلی در مورد ماش پلو

ماش پلو جزو غذای محلی - سایر میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
ماش پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک