مواد لازم برای مربای قیسی
قیسی : 250 گرم
شکر : 1 پیمانه
آب لیموی تازه :1 قاشق سوپخوری
بادکا (گلوکز) :1/4 پیمانه
هل درسته : به تعداد لازم


طرز تهیه مربای قیسی
قیسی ها را بشویید و به همراه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمی نرم شود.سپس شکر و بادکا را اضافه کنید تا بر روی حرارت شربت غلیظ شود و قیسی ها پخته شوند.
وقتی شربت غلیظ شد آبلیمو و هل را اضافه کنید و پس از 3 الی 4 جوش حرارت را خاموش کنید.
مربا را بعد از سرد شدن در شیشه یا ظرف مورد نظر بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای انجیر
جذابیت ویژه ای که مربای انجیر دارد این هست که در زمان پخت، انجیرها از شهد مربا پر میشوند و طعم فوق العاده ای به انجیر میدهد.
مواد لازم برای تهیه ی مربای انجیر
انجیر سبز:1 کیلو
شکر :280 گرم
هل : دو عدد
چوب دارچین :1 عدد( به اندازه یک انگشت)
آب جوشیده : یک سوم پیمانه
عصاره وانیل :1/8 قاشق چایخوری
آبلیمو:1 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده :1/4 قاشق غذا خوری
آموزش درست کردن مربای خانگی انجیر خوشمزه
برای تهیه مربای انجیر بهتر است از انجیرهای متوسط و به یک اندازه استفاده کنید که نه زیاد نرم و نه زیاد کال باشد.
انجیر ها را خوب بشویید و سعی کنید دم آن را انقدر کوتاه نکنید که پوستش باز بشه. انجیر شسته را کاملا خشک کنید.
در یک ظرف لعابی تمام شکر را در لابه لای انجیر ها می ریزیم و به مدت 7 ساعت در یخچال نگه میداریم تا تمام شکر در انجیر حل شود.
بعد از اینکه انجیر ها با شکر درهم حل شدند آن را روی حرارت متوسط به مدت 15 دقیقه می جوشانیم تا پخته شوند. باید مراقب باشید که مربا سر ریز نشود
و در این مدت تمام کفی را که روی انجیر ها هنگام جوشیدن بالا می آید با قاشق میگیریم تا رنگ مربا شفاف شود.
بعد از 15 دقیقه جوشیدن دارچین و هل را اضافه میکنیم .احتیاج هم نیست هل را پودر کنید.
سپس یک سوم پیمانه آب جوشیده شده را داخل مربای انجیر می ریزیم و اجازه میدهیم 15 دقیقه دیگر هم همچنان روی حرارت متوسط بجوشد.
در مراحل آخر پخت آبلیمو و عصاره وانیل را به همراه زعفران دم کرده به مربا اضافه میکنیم و میگذاریم 5 دقیقه به همراه بقیه مواد بجوشند.
مربای انجیر ما در مدت 30 دقیقه آماده شد و قوام لازم را بدست آورد . بعد از سرد شدن میتوانید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
خواص مربا:
مربا برای ایمنی بدن و سلامت پوست، مو و لثه‌ها مفید است
خیلی از مرباها مثل مربای بالنگ و توت فرنگی سرشار از ویتامین C هستند. این مرباها به دلیل وجود ویتامین C می توانند به بهبود ایمنی کمک کنند. بدن کسانی که به صورت روزانه این مرباها را مصرف می‌کنند، قادر به مقاومت در برابر بیماری‌های شایع مثل آنفلوآنزا است. مرباها علاوه بر ویتامین C منبع خوبی برای ویتامین E نیز هستند و از این رو برای برای سلامت پوست، مو و لثه‌ها نیز بسیار مفید هستند، بنابراین توصیه می‌شود از خوردن مربا در صبحانه غافل نشوید.
مربا منبع خوبی برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن در صبح است
یکی از فواید خوردن مربا در صبحانه افزایش قدرت و سطح انرژی در بدن است که در هنگام صبح و برای شروع یک روز پرانرژی خیلی به آن نیاز داریم. این مورد به دلیل وجود کربوهیدرات در مربا است.
مربا در جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر است
مربا غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌تواند از تأثیرات منفی رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنند و سطح کلسترول را در خون کاهش دهند. بنابراین، مصرف مربا برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله قلبی و یا سکته مغزی مفید است.
مربای گل

مواد لازم برای مربای گل
گل (محمدی، رز) : 100 گرم
شکر :200 گرم
آب لیمو :1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه مربای گل سرخ
گلبرگ ها را از گل جدا کنید و خوب بشویید. بعد در آبکش یا هر جای دیگری پهن کنید تا خشک شود.
پس از خشک شدن کامل ، مقداری از آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزد و کمی شکر رویش بپاشید این لایه را تکرار کنید تا شیشه پر شود.
بعد در شیشه را محکم ببندید و برای یک هفته در پشت پنجره مقابل نور خورشید قرار بدهید.
در طول این هفته مربا در اثر نور خورشید خود به خود رسیده و جا می افتد.
بعد از اینکه از درست شدن مربا مطمئن شدید مقدار آبلیموی گفته شده برای این حجم از گلبرگ ها داخل شیشه بریزید و شیشه را بشویید و در جای خنک نگهداری کنید.


منبع: cook4