شاید فکر کنید که خمیر یوفکا را باید فقط  در فروشگاه های مختلف و درحالت بسته بندی شده تهیه کرد، اما ما تصمیم گرفتیم برای رفاه حال شما عزیزان، طرز تهیه خمیر یوفکا را آموزش دهیم تا دیگر نیازی به تهیه آماده آن نباشد و در منزل  از خمیر یوفکایی که خودتان آماده کرده ااید استفاده کنند. 

مواد لازم برای خمیر یوفکا یا فیلو به روش ساده

  • روغن نباتی :60میلی لیتر(4قاشق غذاخوری)
  • آب:210میلی لیتر(1لیوان منهای 2قاشق غذاخوری)
  • نمک:1چهارم قاشق چایخوری
  • آرد:2و 2سوم لیوان(270گرم)
  • سرکه:1قاشق چایخوری(5میلی لیتر)

طرز تهیه خمیر یوفکا یا فیلو به روش ساده

آرد را با نمک مخلوط کنید و چند بار الک کنید تا آرد سبک شود.

بعد آب ، روغن و سرکه را با هم مخلوط کنید و کم کم به آرد اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید اگر خمیر بدست آمده مقدار بیشتری نیاز به آب داشت به آن آب اضافه میکنیم .

این کار را میتوانید در غذاساز نیز انجام دهید.

خمیر بدست آمده نباید به دست بچسبد و باید مانند توپ باشد .در کل ورز دادن خمیر نیم ساعت طول میکشد .

خمیر آماده شده و توپی شکل شده را داخل کاسه ای چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون و یا کیسه نایلون کاملا بپوشانید و در داخل یخچال به مدت یک ساعت و نیم استراحت دهید .

بهتر است خمیر را داخل سلفون چرب شده بپیچید تا ظرف ،سپس خمیر را بعد از یک ساعت و نیم استراحت از داخل یخچال بیرون بیاورید و به مدت 2 دقیقه مجددا ورز دهید .

کاسه را دوباره چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید و سر آن را بپوشانید و دوباره 2 ساعت دیگر در یخچال قرار دهید تا خمیر کاملا سبک شود.

برای درست کردن خمیر یوفکا باید به اندازه یک گردو از خمیر جدا کنید و با وردنه آن را خیلی نازک باز کنید طوری که بتوان آن طرف آن را دید.

بین لایه های خمیر باید پودر قند بپاشید تا به هم نچسبد.بهترین آرد هم برای درست کردن این خمیر ، آرد کتان غیر سفید است .

همچنین از آرد گندم کامل و ساده و یا آرد ذرت هم میتوان استفاده کرد.

نکات :
نکته خیلی مهم انتخاب آرده برای این نوع فیلو باید یا آرد کتان غیر سفید استفاده کنید که از همه بهتره،یا آرد گندم کامل که سادست یا آرد ذرت که طرز تهیش سخته ولی به شدت خوشمزه تره البته با آرد کتان همون بافت و مزه رو دارید البته اگر پیداش کنید.
این خمیر رو باید تا حد ممکن نازک کنید و بین لایه هاش پودر قند بپاشید تا به هم نچسبن.
برای نازک کردن خمیر اندازه هایی مثه گردو رو بردارید و تا حد ممکن بازش کنید طوری که بتونید اون طرف رو کمی ببینید
بهتره خمیر رو داخل سلفون چرب شده بپیچید تا ظرف.
معروفترین چیزی که با فیلو تهیه میشه باقلوا ترکیه ای هست برای این کار داخل ظرف مقداری روغن بریزید بعد یه لایه خمیر بذارید و روش یه لایه پودر گردو و هل و دارچین و هر چی خواستید دوباره روغن و همین طور ادامه میدیم و روی هر لایه گردو هم مقدار زیادی عسل یا شیره میریزیم به همین سادگی

همچنین بخوانید:

طرز استفاده از خمیر یوفکا

  •  برای استفاده از خمیر یوفکا باید از قبل خمیر را از فریزر خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا از حالت انجماد خارج شود. به هیچ وجه برای آب شدن یخ، آن را بر روی شعله یا درون آب داغ قرار ندهید.
  •  برای اینکه لایه های خمیر به راحتی از هم جدا شوند، هنگام خارج کردن خمیر از فریزر بر روی بسته آن یک شکاف کوچک ایجاد نمایید تا هوای جزئی موجود در بسته خارج شود.
  •  قبل از اینکه مواد میانی را بر روی خمیر قرار دهید، باید تک تک سطح خمیرها را مرطوب کنید. برای مرطوب کردن معمولا از روغن، کره ذوب شده ، تخم مرغ ، شیر ، ماست ، آب و یا مخلوط هر کدام از اینها با هم استفاده می شود.
  •  مواد میانی که برای پر کردن خمیر استفاده می شود نباید آبدار و یا داغ باشد زیرا باعث پاره شدن خمیر می شود .
  •  برای تزئین سطح رویی خمیر خود می توانید از سیاه دانه ، کنجد ، پودر قند و یا سبزیجات خرد شده و ... استفاده نمایید.
  •  قبل از قرار دادن غذا درون ظرف مورد نظر حتما کف ظرف را چرب کنید تا از چسبیدن خمیر به ظرف جلوگیری شود.
  •  اگر از روز قبل مواد را آماده می کنید تا زمانی که میخواهید آن را سرخ کنید یا در فر قرار دهید حتما باید آن را درون یخچال نگهداری نمایید. برای اینکه خمیرها خشک نشوند آنها را درون ظرف دربسته قرار دهید یا بر روی آن سلفون بکشید.
  •  در انتها پس از پخت کامل بورک و پیراشکی  برای اینکه سطح خمیر ملایم شود، بالافاصله پس از خارج کردن خمیر از درون فر آن ها را درون ظرفی در بسته قرار دهید و یا رویشان را کاملا با سلفون بپوشانید.

منبع: آشپزی 20