کله پاچه

مواد مورد نیاز:

  • کله پاچه گوسفند 1 دست

  • نخود 100 گرم

  • پیاز 2 عدد درشت

  • زرد چوبه 1 ق چ

  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

  • آب ا لیتر یا بیشتر

  • سیر 4 تا 5 حبه

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود.

باید کله و پاچه را باهم پخت. برای شروع پخت ابتدا به اندازه ای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
وقتی که آب جوش آمد روی آب را کف های قهوه ای پر میکند که بهتر است این آب را یکبار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید.
سعی کنید به اندازه ای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید .بعد پیاز ها را 4 قاچ برش دهید و به همراه زرد چوبه و سیر داخل آب کله پاچه بریزید.

نخود های خیس خورده شده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را کیپ ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت خیلی ملایم به آرامی پخته شود.
در دقیقه های پایانی پخت میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه استفاده کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر کردن

  1. کله پاچه را میتوانیدبه صورت کامل و یا گوشت آن را جدا کنید و سرو کنید.

  2. نخود آب کله پاچه را پر لعاب و خوشمزه تر میکند و بوی بدش را از بین می برد ولی ریختن آن اختیاریست.

  3. اگر دوست داشته باشید میتوانید لیمو عمانی را در آخر پخت به آن اضافه کنید.

  4. نمک باعث دیرپز شدن کله پاچه میشود به همین دلیل باید آن را باید در یک ساعت آخر پخت اضافه کرد.

  5. حتما هنگام خوردن و یا بعد از خوردن کله پاچه آبلیمو یا لیمو تازه استفاده کنید تا چربیش را از بین ببرید.

  6. دقت کنید کله پاچه تازه باشد و از کله بز یا میش استفاده نکنید.

  7. دارچین هم طعم آن را تغییر میدهد و میتونید موقع خوردن مقداری به آن اضافه کنید.

نکات تکمیلی:

کله پاچه جزو غذای محلی – سایر میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه. 
می توانید در وعده صبحانه – سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.

منبع : goodmeat