مواد لازم برای درست کردن کالباس خانگی

  • مرغ :1 عدد متوسط
  • سیردرشت:3 تا 4 حبه
  • باقلا یا مغز پسته سبزخام :1 ق غ
  • هویج پخته و خرد شده:یک و نیم  ق غ 
  • مغز نان ساندویجی خرد شده:3 ق غ
  • نمک ، فلفل سیاه و قرمز به همراه سایر ادویه جات:به میزان دلخواه

طرز تهیه کالباس در خانهکالباس

کالباس

طرز تهیه کالباس خانگی

ابتدا مرغ را خرد کنید و چربی و استخوان آن را جدا کنید.

سپس گوشت آن را در چرخ گوشت بیندارید و 2 بار چرخ کنید.

مغز نان ساندویچی را در کمی آب خیس دهید. حبه های سیر را رنده کنید و به همراه مقداری نمک و ادویه هایدلخواهتان و نان خیس داده شده به گوشت مرغ چرخ شده اضافه کنید و با دست ورز دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.

برای زیبایی کالباس میتوانید از هویج ،باقالی یا پسته خام در لابه لای گوشت استفاده کنید .

روی یک سطح صاف سلفون را باز کنید و مواد کالباس را روی آن پهن کنید.

طرز تهیه کالباس در منزل

سپس سلفون باز شده را روی گوشت برگردانید و بدون وجود هیج حباب هوایی ،گوشت را رول کنید.3 تا 4 بار سلفون را دور گوشت بپیچانید. دو طرف سلفون را گره بزنید و یا با سیم های گلسازی ببندید.

کالباس را در ظرفی مناسب با توجه به اندازه و حجمش قرار دهید و به اندازه 2 سانت بیشتراز کالباس داخل ظرف آب بریزید و روی حرارت قرار دهید.

بگذارید تا آب بجوش بیاید.بعد کالباس را داخل ظرف قرار دهید و اجازه دهید تا حدود 1 ساعت و نیم کالباس  پخته شود.

طرز تهیه کالباس در خانگی

بعد از اینکه کالباس پخته شد، بگذارید تا کمی سرد شود و بعد آن را داخل یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود.

راز خوشمزه تر شدن کالباس :

  1. برای منسجم شدن کالباس باید رول ها را محکم بپیچید. 
  2. هنگام ورز دادن مواد کالباس اگر مایه آن شل بودکمی نشاسته یا آرد به آن اضافه کنید.
  3. اگر کالباس را قبل از سرد شدن برش بزنید ریش ریش می شود. 
  4. بجای سیر از پودر سیر هم میتوانید استفاده کنید و میزان آن را هم تغییر دهید.
  5. بجای فلفل سفید از فلفل سیاه هم میتوانید استفاده کنید.
  6. کالباس گوشت قرمز باید مدت بیشتری در آب بپزد.
  7. پسته را از شب قبل خیس کنید و بعد داخل مواد کالباس بریزید.

نکات تکمیلی در مورد کالباس

کالباس جزو ساندویچ میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
کالباس را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید . 
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع: نمناک