مواد لازم برای درست کردن کالباس خانگی
- مرغ :1 عدد متوسط
- سیردرشت:3 تا 4 حبه
- باقلا یا مغز پسته سبزخام :1 ق غ
- هویج پخته و خرد شده:یک و نیم ق غ
- مغز نان ساندویجی خرد شده:3 ق غ
- نمک ، فلفل سیاه و قرمز به همراه سایر ادویه جات:به میزان دلخواه
طرز تهیه کالباس خانگی
ابتدا مرغ را خرد کنید و چربی و استخوان آن را جدا کنید.
سپس گوشت آن را در چرخ گوشت بیندارید و 2 بار چرخ کنید.
مغز نان ساندویچی را در کمی آب خیس دهید. حبه های سیر را رنده کنید و به همراه مقداری نمک و ادویه هایدلخواهتان و نان خیس داده شده به گوشت مرغ چرخ شده اضافه کنید و با دست ورز دهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
برای زیبایی کالباس میتوانید از هویج ،باقالی یا پسته خام در لابه لای گوشت استفاده کنید .
روی یک سطح صاف سلفون را باز کنید و مواد کالباس را روی آن پهن کنید.
سپس سلفون باز شده را روی گوشت برگردانید و بدون وجود هیج حباب هوایی ،گوشت را رول کنید.3 تا 4 بار سلفون را دور گوشت بپیچانید. دو طرف سلفون را گره بزنید و یا با سیم های گلسازی ببندید.
کالباس را در ظرفی مناسب با توجه به اندازه و حجمش قرار دهید و به اندازه 2 سانت بیشتراز کالباس داخل ظرف آب بریزید و روی حرارت قرار دهید.
بگذارید تا آب بجوش بیاید.بعد کالباس را داخل ظرف قرار دهید و اجازه دهید تا حدود 1 ساعت و نیم کالباس پخته شود.
بعد از اینکه کالباس پخته شد، بگذارید تا کمی سرد شود و بعد آن را داخل یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود.
راز خوشمزه تر شدن کالباس :
- برای منسجم شدن کالباس باید رول ها را محکم بپیچید.
- هنگام ورز دادن مواد کالباس اگر مایه آن شل بودکمی نشاسته یا آرد به آن اضافه کنید.
- اگر کالباس را قبل از سرد شدن برش بزنید ریش ریش می شود.
- بجای سیر از پودر سیر هم میتوانید استفاده کنید و میزان آن را هم تغییر دهید.
- بجای فلفل سفید از فلفل سیاه هم میتوانید استفاده کنید.
- کالباس گوشت قرمز باید مدت بیشتری در آب بپزد.
- پسته را از شب قبل خیس کنید و بعد داخل مواد کالباس بریزید.
نکات تکمیلی در مورد کالباس
کالباس جزو ساندویچ میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
کالباس را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک