طرز تهیه “نان خامه ای” خوشمزه

نان خامه ای یکی از انواع شیرینی های تر میباشد که بخاطر طعم بسیار خوشمزه ای که دارد طرفداران زیاید را به خود اختصاص داده. درست کردن این شیرینی اصلا کار سختی نیست و اگر نکات و ریزه کاری های آن به درستی رعایت شود به راحتی میتوان در خانه درست کرد.

Image result for ‫طرز تهیه نان خامه ای‬‎

مواد لازم برای نان خامه ای

  • آرد:125 گرم
  • تخم مرغ:4 عدد
  • بیکینک پودر:1/8 قاشق چایخوری
  • کره:50 گرم
  • شکر:1/2 قاشق چایخوری
  • خامه قنادی :300 گرم
  • آب :200 میلی لیتر
  • وانیل :1/8 قاشق چایخوری

طرز تهیه نان خامه ای

در  مزه20 همراه ما باشید

برای درست کردن نان خامه ای آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سپس الک نمایید.

در مرحله بعد آب را داخل تابه ای ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید سپس روغنر ا افزوده و به محض اینکه شروع به جوشیدن کرد آرد را افزوده و تند تند هم بزنید تا خمیر درست شود.

خمیر را باید برای 5 تا 7 دقیقه هم بزنید تا پخته و اماده شودچون تمام پف خمیر و پوکی داخل خمیر به این پختن خمیر بستگی دارد کاملا با قاشق چوبی هم بزنید.

بعد از آماده شدن روی یک سطح صاف پهن کنید تا سرد شود بعد با کف دست خوب ورز بدهید بعد شربت بار یا عسل را اضافه و مخلوط کنید و تخم مرغ ها را هم قبلا شکسته و داخل ظرف آماده بگذارید .

بعد خیلی کم تخم مرغ ها را به خمیر سرد شده اضافه کنید و با دست ورز بدهید فقط حواستان باشد تخم مرغ را خیلی کم اضافه کنید چندین بار تکرار کنید تا خمیر صاف شود.

اگر تخم مرغ را یکدفعه اضافه کنید باید بگم که دیگه نمی شود کاری کرد خمیر را کلا راهی سطل نان خشک کنید.

مراحل کار تمام شد حالا داخل قیف با ماسوره ساده بریزید و بافاصله ۵ سانت داخل سینی بچینید با درجه حرارت ۲۱۰ اگر احساس کردید فرتون خیلی داغ هست می توانید درز فر را کمی باز بگذارید.

اگر فرتان فن دارد که چه بهتر احتیاج نیست دیگر این کار را بکنید تا روی نان هایمان پخت کافی است از فر آن را در بیارید و بعد از سرد شدن زیر نان ها را یک کوچولو سوراخ کنید و با خامه فرم گرفته یا حلوا پرکنید.

دوستان اگر خمیرتان سفت بود بعد از اینکه تخم مرغ ها تمام شد می توانید تا نصف استکان آب اضافه کنید.

 

نکات مهم درباره طرز تهیه نان خامه ای:

  •  وقتی خمیر ولرم هست تخم مرغ‌ها را اضافه کنید. یعنی وقتی به خمیر دست می‌زنید حرارت را احساس کنید. خمیرنباید سرد باشد و داغ هم نباشد.
  • بهتراست تخم مرغ را با دست مخلوط خمیر کنید. بهتره از همزن استفاده نکنید. اگر هم با همزن مخلوط می‌کنید از سری خمیرگیرش استفاده کنید.
  • تخم مغ‌ها باید دانه دانه به خمیر اضافه بشن.
  •  فر را از قبل داغ کنید. خمیر باید در فر داغ قرار بگیرد تا به خوبی پف کند.
  •  اگر خمیرتان به خوبی هم زده نشده باشد ممکن است نون‌ها ترک بخورند.
  •  خمیر قبل از ریختن در قیف باید براق و چسبنده باشد.
  •  وقتی شیرینی ها پف کردند و مغز پخت شد از فر بیرون بیاورید.
  •  تخم مرغ ها باید تازه باشند. زمانی که تخم مرغ‌ها را اضافه کنید می‌توانید کمی وانیل یا یک قاشق گلاب یا کمی رنده پوست لیمو ترش اضافه کنید.
  •  اگه خمیر خوب توی فر پف نمی‌کند و بعد از درآوردن از فر شیرینی حالت خمیری دارد و نرم است. این اتفاق وقتی می افتد که حین داغ زدن، کل آب موجود بخار نشده و در واقع خمیر شُل بوده. برای تِست کردن این مسئله قاشق باید توی خمیر داغ زده بایستد و نیفتد. در این حالت یعنی آب کاملا بخار شده.
  •  اگر ترک‌های روی نون خامه ای خیلی زیاد است، آرد توی خمیر به طور یکدست پخش نشده. خمیر باید قبل از ریختن روی سینی شیرینی کاملا هم زده شده، یکدست و براق باشد.
  •  اگر وقتی خمیر را توی قیف می‌ریزید خوب از ماسوره رد نمی‌شود و فرم نمی‌گیرد. علت این اتفاق، نحوه‌ی اضافه کردنه تخم مرغ است. تخم مرغ باید کم کم اضافه شود.
  •  

خامه قنادی پرچرب تر از خامه صبحانه

  • از آنجایی که کودکان در سن رشد هستند و برای جنب و جوش نیاز به انرژی زیادی دارند مصرف خامه توصیه میشود.
  • خوردن این گونه شیرینی ها و دسرهای چرب برای افرادی که دارای چربی خون بالا هستند اصلا توصیه نمیشود و خطرناک است.
  • خامه دارای کاری زیاد بوده و از این رو مصرف آن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مناسب نیست.
  • اکثر افراد فکر میکنند خامه قنادی از سفیده تخم مرغ تهیه شده و چربی کمی دارد و سالم تر است اما این تصور غلط است چرا که خامه های قنادی دارای 35 تا 38 درصد چربی لبنی یا غیرلبنی هستند و این مقدار گاها به 40 درصد هم می رسد.
  • اکثر قنادی ها برای تهیه دسرها، کیک ها و بستنی ها از خامه های چرب که کلسترول بالایی هم دارند استفاده میکنند که مصرف این گونه مواد در وعده صبحانه برای سلامت افراد مضر است.

منبع : نمناک