طرز تهیه خورش قرمه سبزی

مواد لازم

گوشت : 300 گرم
لوبیا(ترجیحا قرمز ) :یک پیمانه
لیمو عمانی : 2-3 عدد
پیاز : 1عدد
سبزی :( به نسبت: 1واحد تره ، 2/3 واحد گشنیز، 2/3 واحد جعفری، 1/3 واحد شنبه لیله و 1/3 واحد اسفناج) سه پیمانه سرخ شده

Image result for ‫طرز تهیه خورش سبزی‬‎


آموزش پخت قورمه سبزی

نکته اول اینه که باید حواسمون باشه که لوبیا رو حداقل چند ساعت خیس بدیم چرا که بهتر پخته میشه. من لوبیا رو از قبل به مدت ده الی بیست دقیقه میجوشونم تا نیم پز بشه

پیاز و زردچوبه رو در مقداری روغن تفت میدم… کمی که طلایی شد گوشتهای خورد شده رو اضافه میکنم و کمی تفت میدم… بعد هم کمی آب میریزم و میذارم بپزه

حالا نوبت سبزی هاست! سبزی هارو به همون نسبتی که گفتم خورد میکنم و در روغن تفت میدم…نکته اینه که هرچه سبزی بیشتر خورد بشه به بهتر جا افتادن خورشت کمک میکنه و هرچه بیشتر سرخ شه رنگ خورشت به تیرگی و سیاهی میره و خواصش رو از دست میده (سبزی ها رو در حد کمی تغییر رنگ تفت بدیم کافیه)

گوشت که پخت، لوبیا وسبزی رو به گوشت اضافه میکنیم و کمی که روی حرارت موند شعله رو کم کرده و منتظر پختن کامل گوشت ولوبیا و جا افتادن سبزی ها میشیم

وقتی که تقریبا جا افتاد با چاقو چند سوراخ روی لیمو عمانی ها ایجاد کرده و در خورشت می اندازیم و قرمه سبزی ما تا یک ربع دیگه حاضره.

نکته اینه که پوست لیمو عمانی روغن رو به خودش جذب میکنه و من برای جلوگیری از این اتفاق پوست لیموهارو جدا میکنم و پالپ های خشک شدشو داخل خورشت میریزم

خوب… این طرز تهیه قرمه سبزی به تجربه و روش من بود. خوشحال میشم نظر شمارو هم بدونم البته در قسمت زیری اطلاعات دقیقی از خاصیت مواد اولیه قرمه سبزی براتون آوردم حتما بخونین

خواص مواد اولیه قورمه سبزی

خواص لوبیا و سبزیجات این خورشت به شرح زیره (البته این خواص در اثر حرارت و تفت خوردن تا حدی کمتر میشه

لوبیای قرمز ضد سرطانه، برای درمان سنگ کلیه بسیار مفیده، فشار خون و کلسترول رو پایین میاره
تره هم به طور کلی برای درمان عفونتها مناسبه و همچنین برای درمان بیماریهای تنفسی مفیده
جعفری ضد نفخ بوده و رگها رو تمیز میکنه و پوست رو روشن میکنه
اسفناج سرشار از آهن هست و بهترین دارو برای درمان بیماریهای کبد و معده بوده و باعث تقویت چشم و بینایی میشه و جالب اینه که در طب سنتی توصیه شده اسفناج در کنار گوشت قرمز مصرف بشه، چرا که باعث جذب بهتر ویتامین هاش میشه
با این توصیفات ترکیبات این خورشت بسیار مفیده مخصوصا که اسفناج و گوشت قرمز در کنار هم هستند و همچنین گشنیز و جعفری ضد نفخ در کنار تره و لوبیای نفاخ استفاده میشه

فوت و فن‌های طرز تهیه خورشت قورمه سبزی

  • اگر سبزی ریز خرد شود، خورش بهتر جا می‌افتد؛ در غیر اینصورت خورشت هر چقدر هم که بجوشد جا نمی‌افتد.
  • بهتر است از سبزی تازه استفاده کنید، اما اگر می‌خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و هنگام پخت سرخ کنید تا سالم‌تر و خوش رنگ‌تر شود.
  • هنگام سرخ کردن سبزی نکته ای که باید رعایت کنید این است که قبل از تبخیر شدن آب سبزی، روغن را زودتر اضافه کنید تا سبزی خوش رنگ‌تر شود.
  • از زیاد سرخ کردن سبزی خودداری کنید چون باعث تیره شدن و از دست دادن خواص غذایی آن می‌شود.
  • هر چه قورمه سبزی‌تان کم‌آب تر باشد، جا افتاده‌تر و خوشمزه‌تر است.
  • در آخر هنگام خاموش کردن شعله می‌توانید چند قطعه یخ به خورش اضافه کنید تا روغن خورشت به سطح قابلمه بیاید.

منبع:prepare.food.blog