طرز تهیه کباب چنجه

کباب چنجه یکی از غذاهای بسیار خوش طعم و اصیل ما ایرانی ها است که از محبوبیت زیادی برخوردار است طوری که در اکثر مهمانی های ویژه تهیه و سرو میشود. با همراه باشید تا طرز تهیه این کباب سنتی و قدیمی ایرانی را همراه با نکات مهم آن به شما آموزش دهیم.

کباب چنجه را میتوان با گوشت گوساله و یا گوشت گوسفندی تهیه کرد که انتخاب آن بستگی به ذائقه هر فرد دارد. درست کردن این غذا مستلزم کمی صبر و رعایت برخی نکات است که در ادامه به آن میپردازیم.

کباب چنجه

کباب چنجه نرم و خوشمزه

کباب چنجه

مواد لازم برای کباب چنجه

  • فیله یا ران گوسفند به همراه مقداری دنبه :1 کیلو گرم
  •  ماست :به میزان مناسب
  • پیاز :2 عدد
  • فلفل دلمه ای :به مقدار کافی
  • روغن زیتون :2 تا 3 ق غ
  •  نمک و فلفل سیاه :به میزان لازم
  • لیمو ترش :2 تا 3 عدد

 

 

طرز تهیه کباب چنجه اصیل ایرانی:

برای درست کردن این کباب خوشمزه گوشت را در ابعاد 2 در 2 خرد کنید. 

در مرحله بعد دو عدد پیاز را پوست گرفته و با رنده ریز کنید، در ادامه پیاز رنده شده را با ماست مخلوط کرده و به آن فلفل، لیمو ترش و روغن زیتون بزنید و همه مواد را بخوبی با هم مخلوط کنید.

در این مرحله سس را روی گوشت های خرد شده بریزید و با دست خوب زیر و رو کنید تا همه گوشت ها به سس آغشته شوند.

ابتدا گوشت را به قطعات مساوی به قطر  2 سانتی متر تکه تکه کنیدتا هنگام کباب کردن در یک زمان پخته شوند.

درب ظرف را بپوشانید و گوشت ها را برای 4 تا 5 ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار و ترد گردد.

گوشت را پس از نرم شدن ، از سس بیرون بیاورید و کمی نمک روی آن بریزید و با پشت  چاقو به صورت ضربه ای دو طرف گوشت را کمی بکوبید تا کمی صاف تر شود.

بعد به آرامی آنها را داخل سیخ  کنید و برای طعم بهتر و اینکه کباب ها نسوزند مابین تکه های گوشت دنبه و فلفل دلمه ای خرد شده قرار دهید. 

حرارت زغال  یا کباب پز را ملایم کنید تا کباب ها خشک نشوند و در هنگام کباب کردن سیخ ها را  چند بار بچرخانید و قبل از اینکه کباب ها خشک شوند آنها را از روی حرارت بردارید.

در  مزه20 همراه ما باشید

کباب چنجه اصیل ایرانی

نکته های درست کردن کباب چنجه

  • اگر بخواهید مدت زمان بیشتری گوشت را در سس بخوابانید باید به جای رنده کردن پیاز از پیاز خرد شده استفاده کنید
  • اگر از زغال برای پخت کباب استفاده میکنید سعی کنید که اندازه زغال ها در منقل یک دست باشد تا حرارت در همه جا
  • یکسان به کباب شما برسد.
  • اگر بخواهید کباب ها در زمان کمتری پخته شوند کباب ها را برای طعم دار کردن به مدت زیادتری در یخچال قرار دهید.
  • کباب چنجه را با گوشت گوساله هم میشود درست کرد ولی بهتر است که در حد الامکان از گوشت گوسفندی تازه استفاده کنید تا کباب نرم و خوشمزه ای تهیه کنید.
  • در هنگام کباب کردن چنجه ها می توانید مخلوط کره آب شده و زعفران را با یک قلم مو بر دو طرف گوشت ها بکشیدتا خوش طعم تر و لذیذ تر شود.
  • سعی کنید کباب چنجه را روی آتش زغال آماده کنید. تا اگر گوشت کباب شده اضافه آمد از آن بعداً استفاده کنید. زیرا پخت کباب در فر باعث سفت شدن گوشت ها می شود.

 

نکات تکمیلی در مورد کباب چنجه

کباب چنجه جزو انواع کباب میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
کباب چنجه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص کباب چنجه:

  •  کباب چنجه مقوی بوده و باعث ایجاد انرژی در بدن میشود. 
  • گوشت گوسفندی که در کباب چنجه بکار میرود از فسفر بالایی برخوردار است و فواید زیادی برای بدن دارد.
  •  کباب چنجه دارای ویتامین  B12  و از این رو برای سلامت قلب، اعصاب و عضلات مفید است.
  • کباب چنجه کم خونی را از بین میبرد و از اینرو خوردن آن به افراد ضعیف و کسانی که کم خونی دارند توصیه میشود. 
  •  کباب چنجه به تقویت استخوان ها، افزایش سوخت و ساز و حفظ توده عضلانی کمک میکند.
  • آهن موجود در کباب چنجه موجب جذب آهن از منابع گیاهی در بدن میشود و از این رو بهتر است همراه این غذا از سبزیجات استفاده کنیم تا بدنمان آهن بیشتری بدست آورد .

منبع : نمناک