پاییز فصل فراوانی کلم، هویج و در کل سبزیجات ترشی و شور است و انداختن شور معمولا پای ثابت هر سال است. طعم ترش و خوش‌نمک و در عین حال ترد شور خلوط باعث محبوبیت آن می شود.

مواد لازم برای درست کردن شور مخلوط

  •  میوه به    200 گرم
  • کرفس   250 گرم
  • گل کلم    250 گرم
  • هویج   250 گرم
  • کلم برگ   250 گرم
  • سیب مخصوص ترشی   200 گرم
  •  خیار قلمی کوچک    200 گرم
  • لوبیا سبز    200 گرم
  • فلفل تند    100 گرم
  • نمک  200 گرم
  • آب  2 لیتر  نخود آبگوشتی   20 عدد
  • بادمجان قلمی   5 عدد
  • سرکه سفید   یک پیمانه
  • سبزیجات شامل  :(ترخان، نعنا، شوید، جعفری، برگ کرفس)250 گرم

شور مخلوط

ترشی خانگی

روش درست کردن شور مخلوط

ابتدا گلم کلم , برگ کلم ، لوبیا سبز ، هویج ، کرفس و سیب، خیار و فلفل را خوب بشویید.و پس از خشک شدن به اندازه ها و مدلهای دلخواه خرد کنید.

سبزیجات را هم به صورت شاخه ای تمیز بشویید و خشک کنید.

بادمجان ها را هم با پوست حلقه ای کنید و داخل ظرفی بریزید مقداری آب جوش و نمک را روی آن بریزید تا به مدت 15 دقیقه بماند تا هم رنگ اضافه بادمجان ها گرفته شود و هم تلخی آن از بین برود. بعد آبکشی میکنیم  و کنار میگذاریم.

ترشی شور

همچنین بخوانید:

آب و نمک را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد . بعد از به جوش آمدن سرکه را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید آب سرد شود.وقتی آب سرد شد از داخل پارچه نازک عبور دهید تا صاف شود.

سپس تمام مواد مخصوص شور را که خرد کردید داخل ظرف مورد نظر که کاملا بایدتمیز و خشک باشد بریزید و در آخر سبزیجات را اضافه کنید.آب سرد شده را روی مواد بریزید تا ظرف پر شود. بعد در ظرف را محکم ببندید و به مدت 15 الی 20 روز نگه دارید. تا شور جا بیفتد.

نکات تکمیلی در مورد شور مخلوط

شور مخلوط جزو ترشیجات و شور میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .